Micro dosering 2

De laatste blog over micro dosering stond nog maar twee weken op de site of er kwam al een aanvulling op het artikel. Eigenlijk bevat dit goed nieuws.

Mijn bijdrage aan de wetenschap, waarbij ik als proefpersoon fungeer is helaas geĆ«indigd omdat het middel niet significante verbetering toont. Dat vond ik jammer, vooral omdat ik nu het middel niet meer krijg. Ik heb nog gevraagd of ik wat mee kon krijgen maar dat kan niet en bovendien is dat spul heel erg duur.  Ik vond dat heel erg jammer omdat ik naar mijn gevoel zeker 20 goed dagen had in de maand nadat het middel werd toegediend in mijn infuus.
Dit is waarschijnlijk het placebo-effect. Je denkt dat je iets krijgt dat helpt dus helpt het je ook om je beter te voelen.
Overigens kan het best zo zijn dat het bij mij wel degelijk (een)effect had maar bij de overgrote meerderheid van de proefpersonen niet.

In mijn vorige stukje overwoog ik micro dosering. Maar omdat nu weer meewerk aan een nieuwe studie kan dat niet meer.

Maar er is goed nieuws op dit gebied, wat ook komt door een toename van het gebruik van microdoseringen.  
In de NRC las ik dat microdoseringen ook werken als er geen werkzame stof in de capsule zit. Alleen al doordat de verpakking er goed uit ziet en dat er icoontjes op staan van paddenstoelen werkt het net zo goed als de paddenstoelen zelf.

Kortom, iedereen kan het effect bereiken zonder paddenstoelen te slikken.
Geweldig nieuws dus, vandaar deze toevoeging op mijn vorige stukje.


En het is nog bijna gratis ook, je hoeft alleen maar een leeg doosje

met een plaatje van een paddo te kopen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *